Affärside

Örndalen AB:s affärsidé är att skapa en modern och högkvalitativ året-runt-resort, där alpin skidåkning är basverksamhet och främsta reseanledning under vinterhalvåret.
Under barmarkssäsongen breddar vi utbudet av reseanledningar med allt Vemdalsfjällen har att erbjuda: vandringar, flugfiske, småviltjakt, golf – eller att bara vara i en annorlunda värld en bit bort från vardagen.

Målgruppen för vår satsning är kvalitetsmedvetna och aktiva människor som ställer höga krav på upplevelser och miljö. Hela konceptet skapas för att även passa erfarna skidåkare, som nått övre medelålder och vill ha komfort modernitet och det goda, guldkantade resortlivet i Örndalen.
Samtidigt skapar Örndalen möjligheter till investeringar i attraktiv tomtmark i en modern året-runt-resort. Den affärsmöjligheten öppnar vi för såväl privata investerare som bolag som söker nya tillväxtmöjligheter.

Örndalen är ett unikt projekt i fjällvärlden. För första gången byggs en fjällby med liftar och pister samt boende och övrig infrastruktur i ett helt nyskapat projekt. För första gången skapas ett resmål med ett annorlunda och unikt utbud; ett erbjudande som i dagsläget inte finns någon annanstans. Just detta, att vi startar med helt obruten mark, ger oss ypperliga möjligheter till att tänka nytt och innovativt och skapa helt nya tjänster och produkter för att den vägen nå nya marknader och målgrupper.

Örndalens pulsgondol från p-plats och genom byn till skidområdet är ett bra exempel på sådant innovativt tänkande. Vi ska också utveckla nya upplevelser inom den alpina produkten, skapa events för att locka gäster då vi behöver stärka attraktionskraft, utveckla nya finansieringslösningar och skapa helt nya kommunikationskanaler mot marknaden och mot en internationalisering.

Örndalen byggs i fyra etapper – och redan när den första är klar är Örndalen en fullt fungerade fjällby med liftar, pister, boende och kompletterande infrastruktur. Vi har nu genomfört en planändring för de två första etapperna där bäddantalet ökas från tidigare 4 800 bäddar till nu 5 600 bäddar. Planändringen har godkänts av Härjedalens Kommun och har vunnit laga kraft. Detta sekventiella tänkande ger investorer möjligheter att i takt med att de olika etapperna står färdiga anpassa sina engagemang helt i paritet med marknadens krav och förutsättningar.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår