Styrelse

Styrelsen för Örndalen AB representerar många års erfarenhet av och bred expertis inom turism och affärsutveckling. Den egna kunskapsbasen breddas ytterligare genom att styrelsen etablerat samarbeten med en rad externa krafter för att ytterligare (och på ett objektivt sätt) utveckla Örndalen inom bl a områdena marknadsutveckling, markexploatering och finansiering.

Örndalen Exploatering AB per 2017-05-12:

Ordförande:

Mats Svensson, Management Support in Åre AB

Ledamöter:

Bengt-Eric  Lundborg (VD Örndalen Exploatering AB)
Håkan Vallström, Vema Invest AB
Christer Sundin, CLS Invest AB
Lars Andersson, Storskogen Fastigheter i Gävle AB
Östen Johansson, Skorvdalen AB
Elisabeth Norman, Norman & Partner AB
Kai Johan Jiang, Eco Life Global AB

Mats Svensson, f. 1962

Styrelsens vassaste skidåkare som efter avslutad alpin karriär inledde sin yrkesbana som vice vd i Vemdalen. Därifrån fortsatte han till vd-posten på Selma Lagerlöf Hotell & Spa i Sunne.
Senare har Mats Svensson varit ansvarig för Skistars anläggningar i Åre och Vemdalen samt i Holiday Club Sweden. Sedan 2008 är han verksam i det egna bolaget Management Support in Åre AB. Tog plats i styrelsen för Örndalen AB år 2010 och är projektets talesman.

Bengt-Eric Lundborg, f. 1948

Bengt-Eric Lundborg var 1989 – 2010 näringslivschef i Härjedalens kommun. I den befattningen var turism ett av hans viktigaste ansvarsområden. Turism är Härjedalens största näring med en årlig omsättning om 1,5 mrd SEK. Lundborg har således lång erfarenhet av allmänna utvecklingsfrågor, företagsutveckling och finansieringsfrågor.
2009 tog han plats i styrelsen för Destination Vemdalen AB och sedan 2010 driver han egen verksamhet i BE Lundborg Konsult AB.
Hösten 2010 tog Bengt-Eric Lundborg plats som vd i Örndalen AB.

Håkan Vallström, f. 1953

Håkan Vallström har de senaste 25 åren varit verksam i Vemdalen, dels entreprenör, dels som styrelseledamot i olika branschorganisationer.
1989 – 2005 drev han Vemdalens och Björnrikes ICA-butiker.
1999 förvärvade han tillsammans med två partners en fastighet i Vemdalens by. Där finns idag restaurang, bar, bowlinghall samt sportbutik med skiduthyrning.
1999 investerade Vallström i ett markområde i Björnrike. Det området har i nuläget ca 1 000 bäddar.

Lars Andersson f. 1966

Entreprenör och ägare till ett flertal bolag inom fastighetsutveckling i Gävle. Lars har varit ordförande i Bostadsrättsföreningar sedan 1990. Sedan 1986 förvaltat och förädlat ett flertal Sekelskiftesfastigheter samt ny producerat bostäder med hög kvalité. Lars har erhållit Byggnadsvårdspriset 1995 och Nybyggnadspriset 2010 av Gävle Kommun. 

Östen Johansson f. 1953

Egen företagare sedan 1986. VD och delägare i Light Valley Invest AB och Propus AB. Styrelseordf  och delägare i Priserva AB och ICT AB. Delägare och ledamot i Öhmans Bygg och Knappens Prefab. Styrelseordförande i Företagarna Gävleborg mfl uppdrag. Har även mångårig erfarenhet av coachning av långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna med uppdrag från bla Försäkringskassan, Trygghetsrådet och Länsarbetsnämnden Gävleborg.

Christer Sundin, f. 1949

Egen verksamhet i SUBO Konsult AB, CLS Invest AB. Övriga uppdrag: Styrelseledamot i Arkitektkopia AB, Colabitoil Sweden AB, Örndalen AB, Kraftkonsult i Skandinavien AB, Repallet AB och Brynäs IF. Tidigare erfarenhet: Diös Fastigheter, VD noterat Mid Cap OMX. Hallströms & Nisses Fastighets AB, VD.

Elisabeth Norman, f. 1961

Entreprenör inom fastighet- och besöksnäring, tidigare ägare av Sporthotellet Åre och CapeEast Haparanda. Styrelseledamot i NP3 Fastigheter AB, Amasten AB och Ruta Ett Entertainment AB, Kittelfjällsliftarna och Kittelfjäll utveckling AB. Tidigare bl.a fastighetschef på TV4 samt vice vd för och delägare i RSD Retail & Shopping Centre Development AB. Styrelseledamot i Sporthotellet i Åre och Storskog Invest AB. 

Kai Johan Jiang, f. 1965

Kinesisk företagsledare med affärsintressen i Kina och Sverige. Jiang är grundare av och koncernchef för State Power Group, ett kinesiskt energiföretag med verksamhet inom hållbara energikällor, främst biomassa. Även grundare av och stryrelseordförande för elbilstillverkaren NEVS. Styrelseledamot i NBE Sweden AB. Jiang har en bakgrund bland annat som seniorrrådgivare till Volvokoncernen 1993-2000. 2008 tilldelades han priset Emerging Entrepreneur Of The Year av Ernst & Young i Kina.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår