En helhet i harmoni

Den detaljplan som visar vad som får byggas och var det får byggas i Örndalen har kompletterats med ett speciellt framtaget designprogram.

I designprogrammet har Örndalens bebyggelse getts en gemensam karaktär – utan att göra intrång på den individuella kreativiteten och skaparlusten.

Det vi drar upp riktlinjer för i designprogrammet är bl a former, färger, fönstersättning och material. Målet är att skapa gemensamma karaktärsdrag för att Örndalen ska upplevas som en harmonisk helhet med ett gemensamt arkitektoniskt formspråk. På det sättet stärker vi de enskilda byggnadernas värde.

Inom denna övergripande helhetstanke ryms självklart stor frihet för varje enskild husbyggare att själv ge sin stuga ett eget och unikt uttryck, skapat ur individuella behov, egen smak och eget tycke.

Det viktiga när detaljplaner och designprogram vuxit fram på ritborden att de ska ge samma harmoniska känsla året om; vare sig fjällen är gnistrande vita eller bjuder in till barmarksperiodens alla möjligheter. Stillsamma vandringar, cykelturer på höga höjder, tuff löpträning – eller sport, spel, lekar och grillkvällar hemma i Örndalen. I Örndalen ska vi leva det sköna resortlivet året om.

Målsättning i alla delar av projektet Örndalen är att skapa en förstklassig och högattraktiv resort. I den målsättningen spelar designprogrammet en viktig roll för såväl möjligheten att skapa en tilltalande attraktiv arkitektonisk helhet i alla delar: utformningen av husen, anpassningen till områdets topografi och markbehandlingen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår