Detaljplan

En omsorgsfullt utarbetad Masterplan upprättad av International Alpine Design i Vail Co USA beskriver hur skidområde, boende och all infrastruktur skall sitta ihop som en helhet i Örndalen. Masterplanen beskriver alltså hur hela Örndalen skall se ut fullt utbyggd i alla 4 etapper. Det är en viktig förutsättning för att alla steg i utvecklingen av dalen skall fungera i harmoni utan konstiga transportsträckor, motlut och konflikter mellan boende och backar, vägar och skidspår. Med masterplanen som grund har Ulf Alexandersson utarbetat en detaljplan som omfattade 4 800 bäddar.

Ändrad detaljplan

Vi har nu genomfört en planändring där bäddantalet ökas till 5 600, som innebär en förtätning på så sätt att exploateringsgraden höjs i själva centrum där hotellet, kommersiella lägenheter och bostadsrätter ligger. Vi upplever den uppdaterade planen som ännu bättre då den ger mer bäddar centralt vilket ökar underlaget för restauranger, butiker, nöjen och bad/spa. Planändringen har godkänts av Härjedalens Kommun och har vunnit laga kraft. 

 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår