Pressmeddelande den 12/5 2017

NEVS-grundaren ny delägare i Örndalen

Grundaren av elbilstillverkaren NEVS Kai Johan Jiang blir ny delägare i Örndalen Resort i Vemdalen. Örndalen är en alpin satsning med verksamhet året runt. Kai Johan Jiangs affärsförankring med Sverige går tillbaka till 1990-talet och 2012 grundade han NEVS. Han bygger sedan tidigare en exklusiv konferensanläggning i det närliggande Björnrike som kommer att vara färdigställd inför kommande vintersäsong.

– Det är mycket glädjande att vi nu får med en så kompetent affärsman och entreprenör i Örndalen som Kai Johan Jiang. Han har gedigna erfarenheter och kan också öppna dörrar till den kinesiska skidmarknaden, säger Mats Svensson, talesperson för Örndalen Resort.

Enligt vissa beräkningar ökar den kinesiska marknaden med så mycket som en miljon nya skidåkare per år. Delar av den marknaden hoppas Örndalen Resort att kunna attrahera.

– Örndalen Resort har stor potential. Det är ett projekt med tydlig hållbarhetsprofil som ligger helt i linje med mina övriga affärsprojekt. Jag ser med förväntan på att bidra med mina erfarenheter och jag är övertygad om att Örndalen Resort kommer locka såväl svenska som internationella gäster, säger Kai Johan Jiang.

Totalt har Kai Johan Jiang förvärvat 15 procent av Örndalen Exploatering AB genom sitt svenska bolag Eco Life Global AB. Det gör honom till den tredje största ägaren i bolaget.

I slutet av 2016 presenterade Örndalen Resort en frivillig ansökan om miljöprövning till Mark- och miljödomstolen i Östersund för ett förminskat projekt än det som ursprungligen planerades i Vemdalen. Förhoppningen är att få ett tillståndsbeslut under sommaren 2017. Därmed skulle byggstart kunna ske hösten 2017. 

– Jag är väl insatt i denna tillståndsprocess och har följt projektet under lång tid. Jag skulle inte välja att investera om jag inte bedömde utsikterna som mycket goda att ansökan skulle bifallas, säger Kai Johan Jiang.

Totalt omfattar den uppdaterade detaljplanen 5 600 bäddar i året-runt-verksamheten. Fullt utbyggt kommer Örndalen att ha 7 000 – 7 500 bäddar och bidra med 400 långsiktiga årsarbeten. Därtill skapas 50 årsarbeten under den tioåriga utbyggnadstiden.

För ytterligare information kontakta

Mats Svensson, talesperson, Örndalen Resort
Mobil: 070-609 33 52
E-post: mats@orndalen.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår